Stoomtrein Katwijk Leiden

Stoomtreinmuseum

Stap voor, tijdens of na je bezoek aan Brasserie Buitenhuis binnen bij smalspoormuseum ‘Stoomtrein Katwijk Leiden’. Hier ontdek je hoe belangrijk het smalspoor ooit was. Ruik, kijk en geniet van de sfeer van vroeger. In het stationsgebouw koop je een ouderwets treinkaartje. Je bekijkt er de antieke rijtuigen, de stoom- en de diesellocomotieven. In het binnenmuseum ontdek je hoe stoom werkt en welke rol de stoomtrein in Nederland ooit had.

Met de stoomtrein langs het Valkenburgse Meer

Hoogtepunt van het bezoek is een ritje van circa 30 minuten met de stoomtrein langs het Valkenburgse Meer. Langs het perron staat een bijna 100 jaar oude stoomlocomotief met zijn antieke houten rijtuigen al op je te wachten. De conducteur blaast op zijn fluit, de stoker gooit nog een paar kolen op het vuur en als de machinist aan de regulateur trekt, zet de locomotief zich puffend en sissend in beweging. Het is een echt ‘boemeltreintje’ dat veel opa’s en oma’s nog zullen kennen uit hun jeugd.

Dienstregeling Stoomtrein Katwijk Leiden

Bekijk de dienstregeling en evenementenagenda op de website van het museum.

Tip: geef je een feestje bij Brasserie Buitenhuis? Stap dan met een eigen gezelschap op de trein. Wij boeken de rit voor je. Een onvergetelijke activiteit tijdens jouw bruiloft, verjaardagsfeest of huwelijksjubileum. Neem contact met ons op voor de huidige mogelijkheden.

Brasserie Buitenhuis

J. Pellenbargweg 2
2235 SP Valkenburg
071 572 1805
info@brasseriebuitenhuis.nl

Bekijk op Google Maps

Reserveer direct een tafel of informeer naar de mogelijkheden voor jouw feest!